Postup přípravy receptu Salát z grilované zeleniny:
Lilky nakrájíme na plátky silné 5 mm, opečeme je na grilovací pánvi po každé straně 3 minuty. Papriky necháme vcelku a také je ogrilujeme po každé straně 3 minuty. Pak je dáme na talíř a přikryjeme utěrkou nebo vložíme do mikrotenového sáčku, aby se zapařily a slupka šla lehce sloupnout. Po 5 - 10 minutách papriky oloupeme, podélně rozřízneme a odstraníme z nich semínka.
Opečené lilky a papriky nakrájíme na kostičky a dáme do mísy na salát. Pálivou papričku omyjeme, osušíme, podélně rozřízneme, odstraníme semeníky, nakrájíme nadrobno a přidáme do mísy. Snítku rozmarýnu omyjeme a osušíme, otrháme několik lístků, jemně je nasekáme a okořeníme jimi zeleninu. Klobásy nakrájíme na kolečka a přidáme k salátu, zakapeme olejem a všechno promícháme. Nakonec přidáme sýr nalámaný na kousky a Salát z grilované zeleniny podáváme.