Vložil: | Aknels |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 3 |
|
|
Použité suroviny receptu Salát z grilovaných paprik:
2 červené papriky
| 2 žluté papriky
| 2 zelené papriky
| Zálivka:
| 1 stroužek česneku, nakrájený nadrobno
| 1/2 lžičky hrubé soli
| 1 lžíce octa aceto balsamico
| 1 lžíce citronové šťávy
| 4 lžíce panenského olivového oleje
| 2 lžíce čerstvé hladkolisté petrželky, nakrájené nadrobno, nebo roztrhaných lístků bazalky
| 2 lžíce opražených piniových oříšků
Postup přípravy receptu Salát z grilovaných paprik:
Rozpálíme gril na vysokou teplotu. Všechny papriky rozložíme na rošt a grilujeme, až se slupka spálí, 4 -6 minut ze všech čtyř stran. Obracíme papriky kleštěmi. Horké složíme do mísy a přikryjeme je potravinářskou fólií. Můžeme také každou papriku zvlášť zabalit do vlhké papírové utěrky (pára, která uniká z horkých paprik, nám pomůže snadněji odstranit slupku). Necháme papriky 20 minut chladnout při pokojové teplotě. Mezitím si připravíme zálivku: česnek a sůl dáme do misky a utřeme na pastu. Přidáme ocet a citronovou šťávu a šleháme, až se sůl rozpustí. Pak vešleháme olej, petrželku a oříšky. Špičkou menšího nože seškrábneme spálenou slupku z paprik a vykrojíme stopku a semena. Nakrájíme papriky na čtvrtiny a upravíme je na mísu tak, že střídáme různé barvy. Promícháme zálivku a lžící ji rozdělíme na papriky. Salát můžeme podávat ihned nebo jej můžeme nechat odpočívat několik hodin, aby se chutě navzájem propojily.
Fotky receptu Salát z grilovaných paprik:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!