250 g kořenový celer
| 750 g Jablka
| Šťáva z 1 citronu
| 50 ml mattoni
| 50 ml olivový olej
| bílý pepř z mlýnku
| 1 ks zakysaná smetana light (nebo 1 creme fine) nevo bílý jgurt
| 30 g nasekaných pekanových nebo lískových ořechů
Postup přípravy receptu Salát z jablek:
Oloupeme celer a jablka (zbavíme jadřinců) Jablka i celer nastrouháme na hrubším struhadle - zakapeme šťávou z jednoho citronu (Jablka nezhnědnou) Olej promícháme s minerálkou a promícháme se strouhanými surovinami, osolíme, přidáme pepř, sekanou zelenou petrželku a nakonec promícháme s kysanou smetanou - salát zdobíme nasekanými ořechy.
Můžeme zdobit i lístky máty peprné(podle možnosti) Kdo se neobejde bez cukru si přisladí.
Fotky receptu Salát z jablek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!