Postup přípravy receptu Salát z matesů a fazolí:
Fazole dáme do síta, propláchneme studenou vodou a necháme je okapat. Česnek oloupeme, rozpůlíme a do malé misky prolisujeme. Na dresink promícháme ocet, sůl a pepř. Pak přilijeme olej a vše spojíme. Do této marinády ponoříme fazole a necháme je asi 30 minut táhnout. Filet matesa omyjeme, osušíme kuchyňskou papírovou utěrkou a nakrájíme na velikost sousta. Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nasekáme na tenká kolečka. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. Všechny přísady včetně česneku přidáme k fazolím v marinádě, promícháme je a ještě jednou je ochutíme.
Pokud koupíte na salát matesy naložené v octě, ušetříte si samozřejmě práci s marinováním. Záleží tedy na vás, jestli koupíte rybu čerstvou, nebo již naloženou a také ochucenou.