Postup přípravy receptu Salát z polníčku a krůtích jater:
Pečlivě očištěná a odblaněná játra nakrájíme na tenké plátky.
Koňak, madeiru a pepř smícháme a játra marinujeme.
Sůl a cukr na salátovou zálivku rozpustíme v octě a vmícháme olej. Cibuli oloupeme a nastrouháme na jemné kroužky, přidáme do zálivky a dochutíme.
Polníček vypereme, očistíme a zlehka osušíme. Listy věncovitě rozložíme na talíř.
Máslo zpěníme při střední teplotě a počkáme, až spadne pěna. Plátky jater osušíme, opečeme na másle vedle sebe,přendáme na talíř a osolíme.
K tuku, na kterém jsme játra pekli, přidáme marinádu. Krátce povaříme, přelijeme játra a promícháme.
Vlažná játra upravíme na listy salátu, salát polijeme zálivkou a hned podáváme.