Postup přípravy receptu Salát z těstovin a plodů moře:
Plody moře necháme rozmrazit a mírně je naklepeme. Pak je povaříme v osolené vodě asi 5 minut a propláchneme ve studené. Svaříme přibližně 750 ml vody se solí, přidáme ocet a kořenovou zeleninu nakrájenou na kousky a vložíme plody moře. Měkké necháme ve vývaru vychladnout a pak nakrájíme. Rajčata a papriky očistíme, omyjeme a nakrájíme. Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek utřeme. Hořčici vyšleháme se třemi lžícemi oleje dohusta a přidáme všechnu zeleninu i plody moře. Dochutíme octem, tabascem, cukrem a solí. Směs z plodů moře necháme v připravené marinádě dobře rozležet, minimálně několik hodin, ideálně přes noc.
Těstoviny uvaříme ve slané vodě s několika kapkami oleje, propláchneme studenou vodou a přidáme do salátu. Vše promícháme a případně znovu dochutíme octem, cukrem, solí a nasekaným koprem.