Postup přípravy receptu Salát ze syrové zeleniny s fazolovými lusky:
Očištěné fazolky a vejce vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 10 minut bublavým varem. Propláchneme je studenou vodou.
Smícháme ocet, sůl a cukr, vmícháme olej, pepř, petrželku a teplé fazolové lusky. Tvrdé konce celerových stonků oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Smícháme s fazolovými lusky a marinujeme.
Salát omyjeme, osušíme,listy poskládáme do svazečku a nakrájíme na širší nudličky. Okurku omyjeme, osušíme a nakrouháme na tenké plátky. Rajčata nakrájíme na tenká kolečka, oloupané vejce na osminky. Salát ze syrové zeleniny s fazolovými lusky promícháme, dochutíme a podáváme ozdobený plátky rajčete a osminkami vejce.
Vhodná příloha: kuřecí prsíčka v paprikovém krému.Květák se sýrovou omáčkou. Žampióny v zeleninové omáčce. Tvarohové knedlíky se šunkovou omáčkou.