Použité suroviny receptu Salátové brambůrky s mátou:
350 g malých nových brambor, neoloupaných, ale odrhnutých kartáčkem
| 3 ks středně velké cibule
| 2 lžíce vody
| 2 lžíce olivového oleje
| hrst čerstvé máty
| hrst čerstvé petrželky
| stroužek česneku
| sůl
| čerstvě mletý pepř
Postup přípravy receptu Salátové brambůrky s mátou:
Vsypte brambory do vařící osolené vody a povařte je 15 až 20 minut (doměkka). Doba vaření závisí na velikosti brambor.
Mezitím dejte do mixéru mátu, petrželku, česnek i všechnu cibuli a rozmixujte je. Přidejte olej a vodu a ještě jednou promixujte. Poté bylinkovou směs osolte a opepřete podle chuti.
Brambory sceďte a ještě horké promíchejte s hustou a aromatickou zelenou zálivkou.
Fotky receptu Salátové brambůrky s mátou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!