Použité suroviny receptu Salátový talíř s mořskými rybami:
1 konzerva tuňáka v oleji
| 100 g drceného mořského lososa
| 4 vejce
| 200 g ledového salátu
| 1 cibule
| 2 lžíce kaparů
| 100 g majonézy
| 2 lžíce kečupu
| špetka kari
| 1/8 l šlehačky
| špetka soli
| špetka pepře
| pár kapek citronové šťávy
| 4 snítky kopru
Postup přípravy receptu Salátový talíř s mořskými rybami:
Maso tuňáka vyklopíme z konzervy na sítko a necháme okapat. Do drceného masa mořského lososa vmícháme 1/8 l vody a necháme rovněž v sítku okapat. Uvařená vejce dáme do studené vody, pod vodou oloupeme a rozpůlíme. Listy hlávkového salátu nakrájíme na tenké nudličky. Oloupanou cibuli jemně nakrouháme. Kapary necháme okapat a jemně nasekáme. Do majonézy vmícháme kečup, Kari koření a šlehačku, osolíme, opepříme, případně trochu přisladíme. Jednotlivé přísady upravíme na mělkou misku nebo rovnou na malé talířky a ozdobíme. Omáčku podáváme samostatně.
Fotky receptu Salátový talíř s mořskými rybami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!