|   
 
    | Vložil: | Curdibilka |  | Porcí: | 4 |  | Doba přípravy: | 35 min |  | Hodnocení: | Žádné hodnocení |  | Počet hodnocení: | 0 |  |  | 
Použité suroviny receptu Glgy:
100 g anglické slaniny
 | 1 cibule
 |  sůl
 | 9 vajec
 |  pepř
 | salát: 
 | 50 g angl. slaniny
 | 2 mladé hlávkové saláty
 | těsto: 
 |  sůl
 | 3 hrnky hl. mouky
 | 3 vejce
 | 1,5 hrnku vlažné vody
 | zálivka: 
 | 1-2 lžíce octu
 |  voda
 | 2 lžíce cukru moučka
Postup přípravy receptu Glgy:
Všechny ingredience smícháme do těsta. Nesmí být příliš tuhé. 
Do vroucí osolené vody pomocí lžičky, kterou namáčíme ve vodě, vhazujeme kousky těsta a vaříme je za občasného promíchání asi 5 minut. 
Cibulku nakrájíme nadrobno a slaninu na kostičky. Obojí orestujeme. Přidáme uvařené glgy a v misce rozšlehané, osolené a opepřené vejce. Vejce necháme za stálého míchání "srazit". 
Hlávkový salát opereme a obereme, větší listy natrháme. Slaninu nakrájíme na kostičky a v malém hrnečku ji necháme zezlátnout. Necháme minutku "ujít vřelý vzduch" a nalijeme na salát. Smícháme vodu s cukrem a octem a zálivkou přelijeme salát. 
Pro upřesnění množství: hrneček - 0,2 dcl, pro 1 osobu - 1 hrneček mouky, 1/2 vody a 1 vejce
Fotky receptu Glgy: 
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!