Použité suroviny receptu Japonský salát se skleněnými nudlemi:
75 g kuřecího plátku
| 4 lžíce omáčky teriyaki
| 60 g tofu
| 40 g skleněných nudlí
| 1/4 papriky
| 50 g mrkve
| 75 g zelí
| 20 g klíčků fazolek mungo
| 1/2 chili papričky
| kůra z limety
| 1/2 šťávy z limety
| sezamový olej
| sůl
| hnědý cukr
| olej
Postup přípravy receptu Japonský salát se skleněnými nudlemi:
Maso promícháme se 3 lžícemi omáčky teriyaki, kostky tofu s 1 lžící teriyaki. Obojí marinujeme přibližně 20 minut. Nakrájíme papriku, mrkev, zelí spolu s výhonky promícháme s uvařenými nudlemi (3-4 minuty v horké vodě).
Kolečka chili papričky smícháme s limetovou kůrou a šťávou, 1/2 lžičky sezamového oleje, solí a cukrem. Necháme v marinádě asi hodinu. Plátky osmahneme z každé strany 5 minut. Tofu smažíme 2-3 minuty. Maso pokrájíme na nudličky a přidáme k salátu.
Fotky receptu Japonský salát se skleněnými nudlemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!