1 plechovka tuňákových kostek ve vl. šťávě
| 1 ledový salát
| 2 vejce
| 2 velká rajčata
| 100 g zelených oliv bez pecek
| 4 lžíce steril. zlaté kukuřice
| 100 g salátové okurky
| 100 g bílé cibule
| 1 žlutá paprika
| ml. bílý pepř
| vinný ocet
| sůl
| oliv. olej
Postup přípravy receptu Letní salát s tuňákem:
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kroužky. Rajčata a okurku omyjeme a nakrájíme na kolečka. Papriku omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Tuňáka a kukuřici necháme okapat. Okapané olivy nakrájíme na kolečka. Několik oliv necháme vcelku na ozdobu. Ledový salát zbavíme ovadlých horních listů. Čersvé listy ručně potrháme na kousky - sousta.
Na talíř klademe salát, rajčata, okurky a proužky papriky. Do středu talíře položíme okapaného tuňáka a nakrájená vejce. Posypeme kukuřicí a krájenou cibulí. Nakonec vše dozdobíme olivami.
Letní salát s tuňákem podáváme s křupavou bagetou, olivovým olejem a vinným octem, solí a pepřem. Každý stolovník si salát dochutí podle vlastní potřeby.
Fotky receptu Letní salát s tuňákem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!