150 g červené čočky
| 3 lžíce oleje
| 1 menší květák
| sůl
| čerstvá majoránka nebo máta na ozdobu
| zálivka:
| 1 citron
| cukr krupice
| ml. pepř
| sůl
| 1/2 lžičky kari
| 8 lžic bílého vína
Postup přípravy receptu Salát z čočky a květáku:
Čočku přes noc namočíme do vody. Druhý den vodu osolíme a čočku uvaříme doměkka. Uvařenou necháme na sítu okapat.
Květák očistíme, rozebereme na růžičky a v osolené vodě uvaříme do poloměkka. Necháme okapat a větší růžičky rozkrájíme na silnější plátky. Rozpálíme olej a květák orestujeme. Vyjmeme a udržujeme teplý.
Výpek podlijeme vínem i šťávou z citronu. Přidáme kari a provaříme. Osolíme, opepříme, přisladíme a zálivku prohřejeme.
Čočku s květákem rozdělíme na dezertní talíře nebo misky a přelijeme zálivkou. Salát ozdobíme snítkou čerstvé majoránky nebo máty.
Fotky receptu Salát z čočky a květáku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!