Brusinkovou šťávu a sušené Cranberries vložte do malého hrnce a přiveďte k varu. Odstavte a nechte vychladnout. Vmíchejte dijonskou hořcici, dosolte a opepřete. Do směsi postupně vmíchejte slunečnicový olej, dokud nevznikne lehká omáčka.
Špenátové listy a salát frisée omyjte a odstřeďte přebytečnou vodu. Odstraňte silnější stonky a větší listy nakrájejte na menší kousky. Oloupejte avokádo, rozpulte je, odstraňte pecku
a dužinu nakrájejte na plátky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na velmi tenké plátky.
Všechny přísady opatrně promíchejte se zálivkou a podávejte na talíři.
Nutriční hodnoty
Energie: 268 kcal / 1124 kJ
Bílkoviny: 2,5 g; Tuky: 24,2 g; Sacharidy: 9,5 g