Zeleninu očistíme a omyjeme. Okurku podélně rozkrojíme a nakrájíme na plátky, papriky a rajčata nakrájíme na kostky a vložíme do mísy. Z čočky slijeme nálev, přidáme ji k zelenině, pokapeme olejem, ochutíme solí, pepřem, octem a špetkou jemně sekané bazalky. Před podáváním salát posypeme strouhaným balkánským sýrem. Podáváme se slunečnicovým chlebem.
Pro nehubnoucí členy rodiny:
Do salátu přidejte větší množství balkánského sýra – nakrájejte ho na menší kostky, slunečnicový chléb podávejte ve dvojnásobném množství.
1 porce: EH 1640 kJ, B 18 g, T 14 g, S 48 g, chol 18mg, vláknina 3 g
B 18 %, T 32 %, S 50 %
Zdroj:
Hubneme s rozumem tvořivě