Postup přípravy receptu Zelný salát s ořechy a hruškami:
Na suché pánvi opražíme ořechy a nasekáme je nahrubo. Rozinky spaříme a necháme okapat. Zelí zbavíme zvadlých listů a nakrájíme na tenké nudličky. Košťály odstraníme. Hrušky rozpůlíme, odstraníme jádřince, oloupeme je a nakrájíme na větší kostičky.
Připravíme si zálivku. Do misky dáme oba oleje, ocet, podle chuti sůl, pepř, cukr a citronovou šťávu. Společně šleháme, až se rozpustí cukr.
Do zálivky vmícháme zelí, ořech a rozinky. Důkladně promícháme a nakonec vmícháme hrušky.
Zelný salát s ořechy a hruškami necháme asi 20 - 30 minut vychladit a můžeme podávat. Salát je vhodný jako příloha ke grilovaným nebo pečený masům nebo jako osvěžení či lehký oběd.