4 telecí řízky (po 180 g)
| sůl
| pepř
| 3 snítky šalvěje
| 4 plátky šunky
| 2 lžíce oleje
| 2 cukety
| 100 ml bílého vína
| 100 ml smetany
| 250 g předvařené rýže
Postup přípravy receptu Saltimbocca s rýží:
Maso omyjeme, osušíme a lehce naklepeme. Řízky osolíme a opepříme. Na každý kousek masa položíme po plátku šunky a několik lístků šalvěje. Maso překlopíme a sepneme párátky.
V pánvi rozpálíme olej a maso na něm po obou stranách osmažíme. Očistíme cukety a nakrájíme je na kolečka. Přidáme je k masu a společně podusíme. Přilijeme víno a vývar a přivedeme k varu. Pod pokličkou dusíme zhruba 5 minut. Vyjmeme řízky.
Do omáčky přilijeme smetanu a necháme ji přejít varem. Podle návodu na sáčku uvaříme rýži. Můžeme ji ochutit trochou kari koření nebo vegety. Rýži rozdělíme na talíře, přidáme maso a přelijeme cuketovou omáčkou.
Fotky receptu Saltimbocca s rýží:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!