Použité suroviny receptu Šalvějové nudle s hlívou ústříčnou:
250 g širokých nudlí
| dle chuti: mořská sůl
| trocha másla
| 8 šalvějových lístků
| 400 g hlívy ústřičné
| 2 lžice slunečnicového oleje
| dle chuti: pepř
| dle chuti: bylinková sůl
| 1/2 žluté papriky
| 4 plátky domácího libového uzeného
Postup přípravy receptu Šalvějové nudle s hlívou ústříčnou:
Nudle vaříme ve vodě osolené mořskou solí 5-6 min. Poté je slijeme a necháme dobře okapat. Ještě horké smícháme s omytou a posekanou šalvějí a opečeme za stálého míchání v kastrolu na troše másla. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Na teflonové pánvi rozehřejeme olej a houby na něm asi 5 min. opékáme. Pikantně okořeníme pepřem a bylinkovou solí. Očistíme a omyjeme polovinu paprikového lusku a pokrájíme na nudličky. Uzené maso rovněž rozkrájíme na tenké nudličky. Papriku a uzené smícháme se šalvějovými nudlemi a rozdělíme na talíře.
Fotky receptu Šalvějové nudle s hlívou ústříčnou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!