Použité suroviny receptu Šalvějové řízečky se zeleninou:
1 lilek
| dle chuti: sůl
| 2 malé cukety
| 4 rajčata
| 1 žlutá paprika
| 3 lžičky olivového oleje
| 125 ml zeleninového vývaru
| 50 g zelených oliv
| dle chuti: pepř
| 8 vepřových řízků
| 8 plátků parmazánu
| 8 lístků šalvěje
| 8 plátků kladenky
| 80 g másla
| 70 ml bílého vína
Postup přípravy receptu Šalvějové řízečky se zeleninou:
Lilky omyjeme, nahrubo nakrájíme a povaříme ve vroucí osolené vodě 30 minut.
Cukety, rajčata a papriku omyjeme, zbavíme jádřinců a nadrobno nakrájíme. Na horkém oleji necháme zeleninu zesklovatět a přilijeme vývar. 35 minut necháme povařit a na závěr přidáme olivy.
Vepřové řízečky očistíme, naklepeme, osolíme a z obou stran osmahneme na horkém másle. Připíchneme na ně párátkem kladenku, parmazán, šalvěj a znovu osmahneme. Vypečenou šťávu rozředíme bílým vínem. Řízky na talíři obložíme zeleninou.
Fotky receptu Šalvějové řízečky se zeleninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!