2 plátky želatiny
| 4 žloutky
| 200 ml šampaňského
| 1 citron
| 10 kostek cukru
| 1 lžíce Marc de Champagne (lze nahradit pálenkou z malin)
| 2 bílky
| neduňka na ozdobu
Postup přípravy receptu Šampaňský krém:
Želatinu namočíme ve vodě. V míse opatrně prošleháme šampaňské víno a žloutky. Citron důkladně omyjeme horkou vodou, osušíme a kůru ostrouháme růžky cukrových kostek. Poté kostky s kůrou roztlučeme.
Žloutky ochucené vínem šleháme s citronovým cukrem v horké vodní lázni, dokud krém nezačne houstnout. Přidáváme mokrou želatinu a necháme ji rozpustit. Opatrně vmícháme Marc de Champagne.
Mísu s krémem postavíme do ledové vody a mícháme, dokud krém nevychladne. Pak přidáme bílky ušlehané dotuha. Krém naplníme do dezertních sklenic a podáváme zdobený meduňkou.
Fotky receptu Šampaňský krém:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!