Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 23.11. 2024
Dnes má svátek Klement
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Saská vánoční štola

fotka Saská vánoční štola
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení:  ++-_______
Počet hodnocení: 13

Použité suroviny receptu Saská vánoční štola:

500 g hladké mouky  | 250 g rozinek  | 250 g másla  | 200 g citronátu (kandovaná pomerančová kůra nebo kandované ovoce)  | 180 g sladkých mandlí  | 120 g moučkového cukru  | 60 g droždí  | 30 g hořkých mandlí  | 1 bal. vanilinového cukru  | 2 dl mléka  | 1 špetka muškátového květu  | dle potřeby: hladká mouka na vyválení  | dle potřeby: tuk na potření plechu  | dle chuti: sůl  | Na potření:  | 100 g moučkového cukru  | 70 g másla  | 2 lžíce krupicového cukru  | 1 bal. vanilinového cukru

Postup přípravy receptu Saská vánoční štola:

Den před přípravou přebereme rozinky, propláchneme je, na hodinu namočíme do studené vody, potom je necháme odkapat, zalijeme rumem a necháme pod pokličkou v chladničce přes noc nabobtnat. Droždí rozdrobíme, přidáme jeden a půl decilitru vlažného mléka, prosátou hladkou mouku a vypracujeme těsto, které necháme na mírném teple čtvrt hodiny kynout.
Polovinu dávky másla rozetřeme, přidáme polovinu hrubě pokrájených a polovinu jemně umletých sladkých mandlí, jemně umleté hořké mandle, citronád pokrájený na kostičky (kandované ovoce), cukr, vanilínový cukr, sůl, muškátový květ a vše propracujeme s moučným těstem. Nakonec vmícháme druhou polovinu rozehřátého másla, popřípadě ještě několik lžic mléka a těsto necháme kynout na teplém místě. Při kynutí je jednou propracujeme. Z vykynutého těsta utvoříme váleček, vložíme jej na pomaštěný plech, uprostřed podélně jej mírně vyhloubíme a necháme asi půl hodiny kynout. Štolu pečeme ve středně vyhřáté troubě; zčervená-li na povrchu příliš brzy, pokryjeme ji pergamenovým papírem a dopečeme. Štolu necháme vychladnout, pak ji potřeme rozehřátým máslem a posypeme krupicovým a vanilinovým cukrem. Nakonec ji ještě jednou potřeme máslem a hustě posypeme moučkovým cukrem.



Fotky receptu Saská vánoční štola:

Saská vánoční štola
Saská vánoční štola
Saská vánoční štola
Saská vánoční štola
Saská vánoční štola
Saská vánoční štola
Fotky vložil: roskovce,Natural,vilka 
Hodnocení receptu Saská vánoční štola
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !