600 g hovězích kostí
| 750 g kopřiv
| 400 g špenátu
| 1 mrkev
| 30 g naťové cibulky
| 3 lžíce másla
| 1 lžíce hladké mouky
| 2 vejce
| 100 g kysané smetany
| bobkový list
| pepř
| sůl
| zelené koření
| 1 1/4 litru vody
Postup přípravy receptu Šči z kopřiv:
Z dobře opláchnutých kostí uvaříme vývar. Mladé kopřivy a špenát vložíme na 2-3 minuty do vroucí vody. Pak scedíme, ochladíme vodou, necháme okapat a umeleme na masovém mlýnku. Drobně pokrájenou mrkev osmahneme s cibulkou a dusíme spolu s mletými kapřivami a špenátem. 15-20 minut před dovařením rozředíme vývarem, přidáme drobně usekanou cibulovou nať a zahustíme jíškou. Při podání klademe na talíře půlky natvrdo uvařenýc vajec, smetanu a sypeme drobně sekanou petrželkou nebo koprem.
Fotky receptu Šči z kopřiv:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!