Vložil: | Hankca |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Sečuánské kuře :
400 gramů kuřecího masa bez kostí
| 1 lžička cukru,
| 1 lžíce tuku
| 2 lžíce chřestu nebo pórku
| 1 dl vodky nebo ginu
| 2 lžíce sušených hub
| 1 lžička solamylu,
| 1 cibule
| 1/2 lžičky zázvoru
| 1 lžíce sójové omáčky
| vývar z masoxu
Postup přípravy receptu Sečuánské kuře :
Maso nakrájíme nadrobno, stejně tak cibuli a namočené houby, pórek nakrájíme na kousky. Na pánvi rozehřejeme tuk, na něm necháme zkaramelizovat cukr, přidáme nakrájené maso, cibuli, zázvor, podlijeme vývarem a deset minut podusíme spolu s houbami a zeleninou. Pak přidáme sójovou omáčku a vodku nebo gin. Podusíme, až vše změkne. Pokrm by měl mít málo šťávy a podává se s rýží a případně pikantním zeleninovým salátem.
Fotky receptu Sečuánské kuře :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!