Postup přípravy receptu Sečuánske smažené nudle:
2 porce čínských nudlí namočíme do vařící vody, necháme 2 minuty změknout a scedíme.
Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky, osolíme a vmícháme ½ lžičky směsi „Koření pěti vůní“. V pánvi Wok rozehřejeme olej, vsypeme 1 lžičku sečuánského pepře a necháme pražit, dokud nezačne hnědnout. Tobolky vyjmeme a vyhodíme, protože je již nebudeme potřebovat. Tím jsme získali olej ochucený sečuánským pepřem a všechny suroviny v něm smažené získají jeho aroma bez nepříjemné trpkosti.
Na tomto oleji rychle osmažíme kuřecí nudličky. Z pánve poté slijeme do hrnečku většinu oleje, k masu přidáme mraženou zeleninovou směs a krátce prohřejeme. Tuto směs na chvilku uschováme do misky. Do očištěné pánve dáme 1 – 2 lžíce oleje odlitého z masa a osmahneme připravené nudle s 2 lžícemi sojové omáčky (pozor na její slanost). Po 3 – 5 minutách přidáme maso se zeleninou, vše krátce za stálého míchání povaříme a můžeme podávat.