Postup přípravy receptu Šéfovské kotlety:
Naklepeme 4 nedělené hovězí plátky, osolíme, opepříme, slabě potřeme obyčejnou hořčicí nebo ostřejší cikánskou omáčkou. Položíme na kolečka krájenou cibuli, překryjeme jemně řezanou slaninou, další vrstvou jsou podélně řezané plátky sladkokyselé okurky. Navrch můžeme dát ještě půlku paprikového lusku. Jako poslední položíme plátek uzeného bůčku (nebo libového uzeného či kolečka salámu). Takto opatřené plátky masa položíme ve dvojicích vrstvami k sobě tak, hovězí plátky byly na vnější straně. Převážeme nití, aby se při dušení celá sestava nerozpadla. Osmahneme na tuku, přidáme ještě nakrájenou cibuli, podlijeme a dusíme. K zahuštění šťávy můžeme použít trochu hořčice nebo cikánské omáčky. Příloha je libovolná. Zapíjíme dobrým mokem.