Postup přípravy receptu Segedín ze sóji:
Na oleji zpěníme cibulku nakrájenou na drobno. Až zesklovatí, přidáme pálivou i sladkou papriku a ještě chvíli smažíme. Přidáme dvě třetiny balení kysaného zelí, podlijeme vodou a dusíme alespoň 25 až 30 minut. Kontrolujeme dostatek vody a případně doléváme další.
Mezitím povaříme sójové maso ve vodě spolu s bujónem (můžeme nahradit jiným kořením, např. směsí nového koření, pepře, papriky, bobkového listu) do měkka, slijeme a přidáme k segedínu.
Podušené zelí s paprikou zalijeme smetanou smíchanou s moukou a olejem. Nezapomeneme občas promíchat a dusíme dalších minimálně 15 až 20 minut, dokud je zelí úplně měkké. Na závěr přidáme zbylou třetinu kysaného zelí a prohřejeme. Osolíme. Podáváme s knedlíkem.