Postup přípravy receptu Segedinský guláš speciál:
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky, případně kostičky. Na pánev dáme trochu oleje a rozpálíme na vyšším stupni. Maso zprudka opečeme ze všech stran. Zmírníme teplotu a k masu přidáme nakrájenou cibuli, rozsekaný (nikoliv utřený) česnek, sůl, vegetu, sladkou i pálivou papriku, zamícháme a podlijeme 1-2 dcl vývaru. Maso dusíme asi 20 minut. Pokličku zbytečně neodkrýváme, aby neunikala pára. Poté přidáme k masu překrájené kyselé zelí a na drobné nudličky nakrájené papriky. Vše zamícháme, je-li potřeba trochu podlijeme a dusíme do měkka. Smícháme si vodu s moukou, nalijeme na maso, dle potřeby zředíme a necháme ještě 5 minut povařit.
Náš tip: místo mouky s vodou můžeme guláš zahustit kyselou smetanou.
Přílohy: kynuté knedlíky, chlupaté knedlíky, houskové knedlíky, pečivo
Fotky receptu Segedinský guláš speciál:
Fotky vložil: MichelePrg,BADAČA,Marci7,Bezinka,piskotik