Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.10. 2025
Dnes má svátek Justýna
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Sekaná - gyros

fotka Sekaná - gyros
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Sekaná - gyros:

1 kg mletého masa  | 1 cibule  | 2 rohlíky  | 1/4 l acidofilního mléka  | 2 vejce  |  sůl  |  směs koření „Gyros“  |  strouhanka  |  olej

Postup přípravy receptu Sekaná - gyros:

Vezmeme 1 kg mletého masa (1 díl vepřového, 1 díl hovězího), smícháme s 1 na jemno nakrájenou větší cibulí, přidáme dva na kostičky nakrájené čerstvé rohlíky, které byly namočeny v 1/4 l acidofilního mléka, dále přidáme 2 vajíčka, asi jednu kávovou lžičku soli a 3 polévkové lžíce směsi „Gyros“. Celé dobře prohněteme a postupně přidáváme strouhanku – až vznikne tuhá hmota, z které vyrobíme 2 šišky sekané.

Sekanou dáme péci do trouby (nezapomeneme podlít trochou vody) při teplotě 150 – 200 °C, cca na 60 – 90 minut. Při pečení podléváme a sekanou potíráme olejem nebo vaječným bílkem.

Jako přílohu podáváme brambor, bramborový salát, chléb nebo pečivo.


Fotky receptu Sekaná - gyros:

Sekaná - gyros
Sekaná - gyros
Sekaná - gyros
Fotky vložil: uznevim 
Hodnocení receptu Sekaná - gyros
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !