Postup přípravy receptu Sekaná s kedlubnou :
Všechny ingredience smícháme a pečeme raději než na pekáči v malé simaxové formě s poklopem.Ještě než dám hmotu do formy, lehce vymažu máslem, nahoře slabě pokropím vodou, přiklopím a peču bez obracení či podlévání 50 minut.Tato sekaná chutná naprosto jedinečně, je velmi šťavnatá a jemná, vhodná pro diabetiky, neboť neobsahuje ani gram strouhanky, mouky či solamylu, též vyhovuje redukční dietě, dělené stravě a obsahuje velké množství vlákniny. Kdyby někdo nemohl to jedno vejce, lze jej nahradit Vajahitem, či kouskem strouhaného sýra (to jen proto, aby držela pohromadě). Vyzkoušela jsem i místo kedlubny najemno nakrouhané bílé zelí, či bílou ředkev, vždy byla znamenitá, tak šťavnatá a chuťově daleko lepší než sekaná normální.