Postup přípravy receptu Sekaná se sýrem a pórkem:
Do mletého masa postupně přidáváme nakrájený pórek, nastrouhaný sýr, rohlíky (předem rozmočené v mléce), prolisovaný česnek, vejce, sůl a pepř. Řádně, nejlépe rukama, propracujeme, aby se nám všechny ingredience spojily. Když je sekaná řidší, přidáme strouhanku a zapracujeme do sekané. Utvoříme dvě menší šišky, vložíme do pekáče a 10 minut pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů. Po zhruba deseti minutách na sekanou naskládáme gastrobok nebo anglickou slaninu tak, aby byly šišky zcela přikryté. Sekanou podlijeme vodou. Pečeme asi 50 minut. Před dopečením stáhneme slaninu do vytvořené šťávy, aby se nám na sekané vytvořila křupavá kůrčička. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo kompotem.