Postup přípravy receptu Sekaná se žampiony:
Žampiony očistíme, opláchneme, pokrájíme na kostičky a na sádle podusíme, osolíme a necháme zchladnout.
Cibuli očistíme a rozčtvrtíme. Oboje maso podle potřeby očistíme. Vepřové nasekáme najemno. Hovězí maso s cibulí umeleme, přidáme jemně usekané vepřové maso, vejce, hladkou mouku, osolíme, opepříme a vše dobře promícháme.
Potom vmícháme připravené houby a vypracujeme šišku. Sekanou se žampiony vložíme do vymaštěného pekáčku a v předehřáté troubě pečeme dozlatova.
V hrnci na másle osmahneme druhou cibuli posekanou najemno, přidáme lžíci hladké mouky, osolíme, opepříme, zalijeme vodou s masoxem, rajským protlakem a rozvaříme na hustou omáčku.
Hotovou sekanou se žampiony nakrájíme na plátky a přeléváme omáčkou. Ideální přílohou jsou brambory.