4 housky
| 200 g předního hovězího
| 800 g vepřového masa
| 4 kuličky nového koření
| 1 lžička sladké papriky
| 1 dl piva či vína
| sůl
| mletý pepř
| strouhanka
| mléko
| hladká mouka
| olej
Postup přípravy receptu Sekaná vinná klobása :
Umeleme maso (máme již umleté od řezníka) a to 800 g vepřového (bůček, paždík , lalok) a 200 g předního hovězího. 4 housky rozmočíme v mléce.
Rozemeleme 4 kuličky nového koření, přidáme pepř (může být i bílý) a osolíme dle chuti. Přisypeme 1 - 2 polévkové lžíce hladké mouky a lžičku sladké papriky. Zalijeme 1dcl piva (bílého vína). Vše pořádně smícháme a vytvoříme šišku ve tvaru sekané, kterou uválíme ve strouhance. Vytvarovanou šišku vložíme do skleněné nádoby lehce podlitou stolním olejem a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 st. Pečeme cca 45 - 50 minut. Během pečení podléváme, aby nám vnikla na závěr křupavá kůrka.
Takto zhotovenou sekanou s chutí vinné klobásy servírujeme s bramborovou kaší, kterou posypeme dozlatova osmaženou cibulkou a nebo jen s krajícem chleba.
Fotky receptu Sekaná vinná klobása :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!