Použité suroviny receptu Sekané krůtí maso na nový způsob:
250 g lusků hrášků
| 150 g žampionů
| 1-2 lžíce citronové šťávy
| 400 ml drůbežího vývaru
| 500 g krůtích prsíček
| 1 lžíce másla
| 100 g sladké smetany
| sůl, bílý pepř
| 1 žloutek
| 2 lžičky nakládaných kaparů
Postup přípravy receptu Sekané krůtí maso na nový způsob:
Omyjeme a očistíme lusky. V hrnci necháme vařit osolenou vodu, do které dáme lusky. Vaříme je 2 minuty. Ochladíme studenou vodou a necháme okapat. Očistíme houby a nakrájíme na plátky. Smícháme je s 1 lžící citronové šťávy. Přivedeme do varu drůbeží vývar, opláchneme maso a vaříme ho ve vývaru 8 minut. Vyndáme ho a uchováme v teple. V jiném hrnci rozpustíme máslo a osmažíme na něm houby. Přilijeme vývar a necháme chvíli vařit. Vypneme plotnu a do vývaru přimícháme smetanu. Prsíčka nakrájíme na plátky a spolu s lusky dáme do omáčky. Osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou. Žloutek smícháme s trochou omáčky, poté sundáme s plotny a žloutek do ní přimícháme. Před podáváním ozdobíme kapary. Jako příloha se hodí rýže.
Fotky receptu Sekané krůtí maso na nový způsob:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!