Postup přípravy receptu Sele pečené po baskicku:
Nádivku připravíme z vepřového maso, jater a cibule, vše umeleme. Mleté maso pak promícháme s nasekanou petrželkou, mlékem, vínem a brandy. Dochutíme kořením a mírně osolíme. Očištěné sele osolíme uvnitř, naplníme, povrch nádivky poklademe kolečky vajec a sele sešijeme nití. Potom maso osolíme na povrchu, potřeme olejem a volně zabalíme do alobalu. Pečeme pod grilem nebo v mírně vyhřáté troubě. Po dvou hodinách pečení alobal sejmeme a sele dopečeme doměkka v hodně vyhřáté troubě, aby zčervenalo a kůrčička byla chřupavá. Při pečení sele občas potřeme olejem. Měkké sele přendáme na dlouhou mísu, do tlamičky mu hned vložíme jablko potřené olejem a obložíme řeřichou.