750 g plecka
| 2 ks cibule
| 150 g točeného salámu
| 150 g uzeného plecka
| 1 ks zelené papriky
| 200 g žampionů
| 1 ks mrkve
| 200 ml smetany
| sůl
| pepř
| olej
| provensálské koření
| 1 lžička koření gyros
| kari
| 1 kostka bujonu
| 150 g nivy
Postup přípravy receptu Selská směs:
Na olej osmažíme pokrájenou cibuli a nahrubo nastrouhanou mrkev. Potom přidáme na kostičky nakrájené maso a na proužky nakrájený salám a uzené plecko. Osolíme, přidáme pepř, kostku bujónu a ostatní koření a necháme dusit ve vlastní šťávě. Pokud je potřeba, podlijeme troškou vody. Když je maso skoro hotové přidáme na kostičky nakrájenou papriku a na plátky nakrájené žampiony a ještě chvilku dusíme. Na závěr přidáme smetanu a necháme ještě chvilku provařit. Na talíři posypeme nahrubo nastrouhanou Nivou.
Jako příloha se hodí rýže, hranolky, krokety atd.
Fotky receptu Selská směs:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!