Použité suroviny receptu Selské špízy s bramboráčky:
200 g vepřové kýty
| 200 g anglické slaniny
| 200 g ostré suché klobásy
| 2 cibule
| dle potřeby: olej
| dle chuti: grilovací koření
| Bramboráčky:
| 350 g brambor
| 80 g hladké mouky
| 0,4 dl mléka
| 1 vejce
| 2 stroužky česneku
| dle potřeby: olej na smažení
| 1 lžička majoránky
| dle chuti: pepř a sůl
Postup přípravy receptu Selské špízy s bramboráčky:
Maso, slaninu, klobásu a cibuli nakrájíme na stejně velké kousky, napíchneme na 4 grilovací jehly a ze všech stran obalíme ve směsi koření na grilování. Každý špíz pokapeme olejem a ze všech stran opečeme na grilu. Podáváme s bramboráčky.
Bramboráčky:
Oloupané brambory nastrouháme, slijeme z nich přebytečnou vodu a promícháme je s vejcem, moukou, mlékem a česnekem utřeným se solí. Těsto ochutíme majoránkou a pepřem a tvoříme z něj placky, které smažíme z obou stran v rozpáleném oleji.
Fotky receptu Selské špízy s bramboráčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!