Postup přípravy receptu Selský plátek s báječnou omáčkou:
Plátky masa zbavíme kůže, očistíme, proklepeme pěstí, osolíme, opepříme, posypeme směsí sladké a pálivé papriky, potřeme prolisovaným česnekem, olejem a přiklopené necháme 2-3 hodiny marinovat. Oloupanou cibuli jemně usekáme, na růžičky rozdělanou brokolici krátce povaříme v osolené vodě, opláchneme studenou vodou a jemně usekáme. Omytý kopr a petrželku drobně posekáme. Kysanou smetanu promícháme s jogurtem hořčicí, majonézou, solí, pepřem, sekanou petrželkou, koprem brokolicí, cibulí a uložíme do lednice. Naložené plátky rozložíme na gril a ogrilujeme po každé straně 6-8 minut. Podáváme s brambory a cibulí, kterou jsme upekli v alobalové folii buď na grilu, nebo v troubě.