Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Selský salám:
150g předního hovězího
| 190g vepřové libové kýty
| 420g výřezu z vepřového boku
| 90g vepřové plece bez kůže
| 150g syrového vepřového hřbetního sádal
| 28g dusitanové rychlosoli
| 2,5g mletého pepře
| 6g česneku
| 1g cukru
| 0,2g koriandru
| 0,3g muškátový oříšek
| 10ml vody
| střeva o průměru 55-60mm
Postup přípravy receptu Selský salám:
Hovězí maso vepřovou kýtu a plec bez kůže jemně umleté (otvory 2 mm) do umletého masa přidáme část "rychlosoli" a koření, rozmícháme ve vodě dobře promísíme a necháme ve vhodné nádobě v chladničce 24 hodin odpočívat. Stejně umeleme i věpřový výřez, bok bez kůže a vepřové sádlo, přidáme zbytek rychlosoli, promícháme a necháme do druhého dne odpočívat při teplotě 8-10 °C. Potom obě směsi smícháme a připravenou hmotu plníme do střev, konce zavážeme zavěsíme salámy na tyče, vložíme do předehřáté udírny a udíme dozlatožluté barvy. Pak dovaříme asi 1,5-2 hodiny při teplotě 72-75 °C. Vychladlé salámy asi 4 dny udíme ve studeném kouři a potom asi 10 dní sušíme v chladné, tmavé a dobře větratelné místnosti.
Fotky receptu Selský salám:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!