Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 25 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Sendvič se steakem a karamelizovanou cibulkou:
1 velká cibule, pokrájená na klínky
| 3 lžíce olivového oleje + na pokapání (nemusí být)
| krupicový cukr na dochucení
| 4 tenké hovězí plátky, nejlépe ze svíčkové
| 2 chlebánky, chléb ciabatta nebo žemle
| hrst zelených lístků, například řeřichy nebo rokety
| sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy receptu Sendvič se steakem a karamelizovanou cibulkou:
1. Cibuli osmahněte na dvou lžících oleje, lehce posolte, přiklopte a na mírnějším plameni poduste, aby zprůsvitněla a pustila šťávu; trvá to osm až deset minut. Pak sejměte pokličku, zvyšte plamen a nechte odpařit všechnu šťávu. Cibule by měla být hezky zlatohnědá. Na závěr poprašte cukrem a počkejte, až se rozpustí.
2. Zapněte gril. V pánvi rozpalte lžíci oleje. Steaky z obou stran osolte, opepřete a zprudka osmahněte; po dvou minutách obraťte a ještě dvě minuty pečte. Mezitím rozkrojte pečivo a pod grilem (případně na pánvi s nepřilnavým povrchem) dozlatova opečte řezné strany.
3. Opečený chléb můžete – ale nemusíte, protože cibulka má šťávu sama o sobě – pokapat olejem. Na spodní polovinu navršte karamelizovanou cibulku a navrch položte steaky. Pokryjte je řeřichou a přiklopte druhou částí chleba.
Fotky receptu Sendvič se steakem a karamelizovanou cibulkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!