300 g špaget
| 80 g spařených loupaných mandlí
| 150 g strouhaného sýra Gran Moravia (nebo sýra caciocavallo, pecorino či kaškaval)
| 1 velká hrst bazalkových lístků
| 50 ml extra panenského olivového oleje
| 4 malá, nejlépe třešňová rajčátka zbavená semínek a nasekaná
| sůl
Postup přípravy receptu Sicilské těstoviny:
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, aby zůstaly pevné na skus. Mezitím vsypte do nádoby robota sekané mandle, většinu bazalky, olivový olej a sýr a všechno rozmixujte na hrubší směs – pesto. Pak sceďte těstoviny a promíchejte je s pestem a rajčaty. Podávejte ozdobené zbylými lístky bazalky.
Fotky receptu Sicilské těstoviny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!