Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
![5.33/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.33/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.33/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.33/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.33/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.33/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.33/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.33/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.33/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Sicilský rýžový salát:
2 sáčky rýže
| 1/4 hrnku borovicových ořechů (piňoly)
| 1/3 hrnku sušených rajčat v olivovém oleji
| 2 polévkové lžíce kapary trnité
| 1 nakrájená červená cibule
| 1 plechovka tuňáka
| sardelky, nakrájené
| 1/4 hrnku olivového oleje
| 1 polévková lžíce citrónové šťávy
| 2 polévkové lžíce červeného vinného octa
| 3/4 čajové lžičky soli
| 1/2 čajové lžičky pepře
| natrhaná čerstvá máta
Postup přípravy receptu Sicilský rýžový salát:
Uvaříme rýži, propláchneme studenou vodou a odložíme do velké mísy. Mezitím v menší pánvičce opražíme na mírném plameni borovicové ořechy až mají zlatohnědou barvu. Přimícháme opražené ořechy, sušená rajčata, kapary, cibuli, tuňáka a sardely do rýže. Pořádně zamícháme. Přidáme olej, citronovou šťávu, ocet, sůl, pepř a mátu.
Fotky receptu Sicilský rýžový salát:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!