Postup přípravy receptu Silvestrovská kolečka:
Mouku prosijeme do mísy. Doprostřed rozdrobíme droždí, přidáme cukr, 2 lžíce vlažného mléka a s trochou mouky rozmícháme těstíčko, které přikryjeme. Když droždí vykyne, doplníme solí, rozehřátým prochladlým tukem, vejcem a se zbylým mlékem vypracujeme těsto, které necháme kynout. Vykynuté těsto rozválíme a vykrajujeme kolečka o průměru asi 7 cm. Na polovinu rozdělíme náplň, přikryjeme zbylými kolečky a dobře přitiskneme. Kolečka přendáme na tukem vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a upečeme v dobře vyhřáté troubě.
Náplň: Na trošce tuku zpěníme cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu. Po opečení přidáme karí koření, osolíme a po vychladnutí plníme.