1/2 kg lístkového těsta
| mouka na vál
| 1 větší konzerva ryb v oleji
| 1sklenka matjesů
| 4 ks vejce
| šťáva ze 2 citrónů
| petrželka
Postup přípravy receptu Silvestrovské rybky:
Těsto rozválíme na pomoučeném vále a nakrájíme na obdélníčky 4x 6 cm. Na každý obdelníček položíme okapanou sardinku a kousek matjesa. Okraje obdelníčku zvedneme k sobě tak, aby ve středu byla vidět rybička. Po stranách těsto spojíme. Vaničky urovnáme na plech postříkaný vodou a pečeme v hodně horké troubě. Po zchlazení pokapeme rybku citrónovou šťávou a ozdobíme vařeným vajíčkem a petrželkou.
Fotky receptu Silvestrovské rybky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!