Použité suroviny receptu Silvestrovské smažené skořicové míčky:
80 g másla
| 75 g cukru
| dle chuti: nastrouhaná kůra z půlky citronu
| 1 špetka soli
| 4 vejce
| 400 g polohrubé mouky
| 1 čajová lžička kypřícího prášku
| 100 g cukru
| 2 čajové lžičky mleté skořice
| na smažení:
| 1 l oleje nebo 1 kg ztuženého pokrmového tuku
Postup přípravy receptu Silvestrovské smažené skořicové míčky:
Máslo s cukrem utřeme do pěny a postupně přidáváme vejce, citronovou kůru a sůl. Do utřené hmoty přidáme po lžičkách prosátou mouku s kypřícím práškem a prosátým cukrem.
Tuk na smažení rozpálíme na 180 stupňů. Dvěma pomoučenými lžičkami ukrajujeme z těsta malé míčky a postupně, asi po 8 kusech, je vkládáme do rozpáleného tuku. Smažíme asi 5 až 6 minut z obou stran do zlatohněda.
Usmažené míčky vybereme z tuku děrovanou naběračkou, necháme okapat na kuchyňském savém papíru a ještě horké je vydatně posypeme cukrem smíchaným se skořicí.