Použité suroviny receptu Skandinávský vánoční glögg :
1 l červeného vína
| 2-3 lžíce Madeiry (nebo jiného alkoholu podle chuti)
| 1/2 hrnečku třtinového cukru
| 1/3 hrnečku rozinek
| 5-6 ks hřebíčků
| nastrouhaná kůra z pomeranče
| 1/4 hrnečku mandlí
| 1/4 hrnečku vodky
| 1-2 ks celé skořice
Postup přípravy receptu Skandinávský vánoční glögg :
Mandle spaříme a oloupané nakrájíme na kousky. Ve velkém hrnci smícháme všechny ingredience kromě vodky. Pomalu zahříváme, dokud se nezačne z hrnce pářit. Odstavíme z plotny a ochutnáme, jestli je glögg dle vašeho gusta. Nikdy ho nenecháváme, aby začal vřít. Jen ho udržujeme horký. Před podáváním přidáme vodku, ať má glögg pořádný říz.
Fotky receptu Skandinávský vánoční glögg :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!