Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.11. 2024
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jeřabiny - nejoblíbenější recepty

3. 11. 2013 | Škola vaření

Nedávno jste tu mohli narazit na článek o jeřabinách, které jsou ideálním podzimním ovocem. Hodí se pro přípravu džemů, kompotů, výborné jsou také kandované nebo v podobě želé. Svědčí jim kombinace s masem (často se používají i místo brusinek) a výborné jsou z nich i nápoje: čaj, mošt, víno nebo známá „jeřabinka“.

Pokud je v kuchyni připravujete každoročně, pak jistě máte své vlastní oblíbené a hlavně osvědčené recepty. Ale možná s jejich zpracováním teprve začínáte a bude se vám hodit několik nejoblíbenějších receptů od našich čtenářek. Tady jsou:

Nejoblíbenější recepty z jeřabin:

Jeřabiny jako brusinky - od uživatelky Saskijka:

Ovoce bez stopek promíchejte se skořicí a vanilkovým cukrem. Přidejte hřebíčky, badyán a nasekejte pár koleček citrónu...

Celý recept zde: Jeřabiny jako brusinky

 

jeřabinyDomácí jeřabinka - od uživatelky veroka:

Jeřabiny dobře očistíme, omyjeme a necháme okapat. Pak je důkladně rozdrtíme, nasypeme do lahve a zalijeme vodkou. Láhev uzavřeme a měsíc necháme stát na okně...

Celý recept zde: Domácí jeřabinka

 

Marmeláda z jablek a jeřabin - od uživatelky Mangovka:

Přebrané jedlé jeřabiny beze stopek několik minut povaříme v oslazené vodě. Angrešty omyjeme, očistíme, v misce rozmačkáme...

celý recept zde: Marmeláda z jablek a jeřabin

 

Jeřabinová marmeláda - od uživatelky Delli:

Jeřabiny s jednou lžící vody podusíme v zakrytém hrnci 15 minut. Přidáme polovinu cukru a pektogel, přivedeme znovu k varu...

celý recept zde: Jeřabinová marmeláda

 

Jemné jeřabinové želé - od uživatelky adamek11:

Jeřabiny dáme vyluhovat do vařící osolené vody, abychom je zbavili hořkosti. Potom je propláchneme studenou vodou a rozvaříme ve 4 dcl vody...

celý recept zde: Jemné jeřabinové želé

 

Doufám, že si z těchto receptů některý vyberete. A nebo jestli máte nějaký svůj osvědčený recept a pocit, že je ještě lepší než výše uvedené, můžete se o něj podělit. Já se přiznám, že mám ráda jeřabinový kompot, který dělala babička. Jeho příprava mě ale stále nějak míjí...

Uznevim - čtenářka
ChytráŽena.cz
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Nápady jsou opravdu zajímavé.Ale myslím,že jsme v Česku a reakce by stačila v češtině.
Obrázek uživatelky
profil
Wau super nápady 😁
Obrázek uživatelky
profil
z jeřabin jsem nikdy nic nedělala
Obrázek uživatelky
profil
Dobré nápady
Obrázek uživatelky
profil
Je možné na první pohled poznat, které jsou jedlé a které ne? Myslím, že mi kdysi kdosi říkal, že ty, co mají "zubaté" listy, tak jsou jedlé. Ale popravdě - jiné jsem snad ani neviděl Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles