Červený rybíz patří mezi ovoce s velmi výraznou chutí. Rybízový džem nebo marmeláda už neodmyslitelně patří k Vánocům a slepovanému vánočnímu cukroví. Ale i rybízový koláč patří mezi oblíbené nedělní moučníky.
Máme pro vás několik rad a tipů od našich čtenářek, jak si dobrý rybízový koláč připravit.
Rybízový koláč - nejoblíbenější recepty:
Rybízový koláč - od admin
Z hladké mouky, změklého másla, cukru a žloutků vypracujeme na pomoučeném vále hladké těsto a dáme do chladu uležet. Celý recept Rybízový koláč ZDE
Jogurtový rybízový koláč - od uživatelky Saskijka
Z mouky, vejce, jogurtu, cukru a prdop, mléka a oleje vypracujte těsto. Vložte jej na plech s vyšším okrajem. Pečte na 175 °C 15 min. Tvaroh umíchejte s vejci a cukrem.. Celý recept Jogurtový rybízový koláč ZDE
Medový rybízový koláč - od uživatelky Sunninka
Máslo, žloutky, cukr a med utřeme, přidáme 6 lžic mléka, polohrubou a hladkou mouku s ½ pečiv.prášku. Zapečeme dorůžova a na zepečené těsto rozetřeme sníh smíchaný... Celý recept Medový rybízový koláč ZDE
Kynutý rybízový koláč s drobenkou - od uživatelky Teniska
V malé misce rozmícháme rozdrobené droždí s lžící cukru, vznikne polotekutá kašička. Přidáme 3lžíce mlék a lžíci mouky. Přemístíme misku na teplé místo kynout na 10-15 minut. Zbylý cukr a mouku si dáme do velké mísy, přidáme citronovou kůru a špetku soli. Celý recept Kynutý rybízový koláč s drobenkou ZDE.
Rybízový koláč se sněhovou krustou - od uživatelky Duslik
Z mouky, vanilk.cukru, prášku do pečiva, Hery a 2 žloutků vypracujeme těsto které necháme 1 hod v chladu opočinout. Poté jej ze 3/4 upečeme a na vychladlý korpus nasypeme rybíz... Celý recept Rybízový koláč se sněhovou krustou ZDE.
Rybízový koláč z celozrnné mouky - od uživatelky Torta
Droždí rozpustíme s 1 lž. cukru. Mouku smícháme se solí, vejci, rozpuštěným droždím, máslem a mlékem, těsto zpracujeme ručním šlehačem. Necháme kynout 45 min. Mezitím si připravíme krém - smícháme tvaroh s cukrem, vejcem, skořicí... Celý recept Rybízový koláč z celozrnné mouky ZDE.
Rychlý rybízový koláč z remosky - od uživatele Natural
Mouku, cukr, mléko, olej, prášek do pečiva a vajíčko dáme do misky a vše zamícháme dohromady. Formu remosky vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Do formy vlijeme těsto navrch poklademe rybíz... Celý recept Rychlý rybízový koláč z remosky ZDE.
Pokud máme větší množství červeného rybízu, můžeme si jej zamrazit a i v zimě si můžeme připravit oblíbený rybízový koláč stejně jako z čerstvého ovoce. Rybíz před přípravou nenecháme rozmrznout!
Hanka
ChytráŽena.cz