Postup přípravy receptu Rybízový koláč:
Z hladké mouky, změklého másla, cukru a žloutků vypracujeme na pomoučeném vále hladké těsto a dáme do chladu uležet. Mezitím si připravíme tvarohovou náplň: Z bílků a části cukru ušleháme tuhý sníh.
Žloutky, zbylý cukr a máslo utřeme do pěny, přidáme mouku, tvaroh a nakonec lehce vmícháme sníh. Odpočaté těsto rozprostřeme do tukem vymazané formy - nejlépe kulaté dortové, na několika místech po celé ploše propícháme vidličkou, naplníme tvarohovou hmotou a dáme upect do předehřáté trouby. Špejlí zkoušíme, jestli už je těsto upečené a nelepí.
Hotový koláč ještě horký hustě posypeme omytým a osušeným rybízem. Rybízový koláč před podáváním osladíme moučkovým cukrem.