Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.11. 2024
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rybízový koláč

fotka Rybízový koláč
Vložil:
Porcí:10
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 16

Použité suroviny receptu Rybízový koláč:

500 g červený rybíz  | 200 g hladká mouka  | 100 g máslo  | 50 g cukr  | 1 ks žloutek  |  tuk na vymazání formy  |  moučkový cukr na posypání  |  tvarohová náplň:  | 500 g měkký tvaroh  | 120 g krupicový cukr  | 2 ks vejce  | 1 ks bílek  | 50 g máslo  | 2 lžíce hrubá mouka

Postup přípravy receptu Rybízový koláč:

Z hladké mouky, změklého másla, cukru a žloutků vypracujeme na pomoučeném vále hladké těsto a dáme do chladu uležet. Mezitím si připravíme tvarohovou náplň: Z bílků a části cukru ušleháme tuhý sníh.



Žloutky, zbylý cukr a máslo utřeme do pěny, přidáme mouku, tvaroh a nakonec lehce vmícháme sníh. Odpočaté těsto rozprostřeme do tukem vymazané formy - nejlépe kulaté dortové, na několika místech po celé ploše propícháme vidličkou, naplníme tvarohovou hmotou a dáme upect do předehřáté trouby. Špejlí zkoušíme, jestli už je těsto upečené a nelepí.



Hotový koláč ještě horký hustě posypeme omytým a osušeným rybízem. Rybízový koláč před podáváním osladíme moučkovým cukrem.


Fotky receptu Rybízový koláč:

Rybízový koláč
Fotky vložil: uznevim 
Hodnocení receptu Rybízový koláč
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !