Vložil: | teniska |
Porcí: | 12 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 29 |
|
|
Použité suroviny receptu Kynutý rybízový koláč s drobenkou:
30 g droždí
| 60 g třtinového cukru
| 200 ml mléka
| 200 g polohrubé mouky
| 200 g žitné celozrné mouky
| sůl
| kůra z citronu
| 60 g másla
| 2 žloutky
| 2 bílky
| 500 g tvarohu
| 50 třtinového cukru
| 50 ml mléka
| 300 g rybízu
| 80 g třtinového cukru
| 80 g másla
| 80 g žitné celozrnné mouky
Postup přípravy receptu Kynutý rybízový koláč s drobenkou:
V malé misce rozmícháme rozdrobené droždí s lžící cukru, vznikne polotekutá kašička. Přidáme 3lžíce mlék a lžíci mouky. Přemístíme misku na teplé místo kynout na 10-15 minut. Zbylý cukr a mouku si dáme do velké mísy, přidáme citronovou kůru a špetku soli. Máslo si rozpustíme v kastrolku a až bude mít pokojovou teplotu, tak jej spolu s mlékem přidáme do mísy. Poté přidáme žloutky a nakonec zpěněný kvásek, který mezitím zdvojnásobil svůj objem.. Vařečkou vypracujeme měkké těsto, zůstane mírně lepivé. Přikryjeme jej utěrkou a dáme kynout na 30 minut. Připravíme si náplň: Z bílků a cukru ušleháme tuhý snih. Smícháme tvaroh a mléko a poté zašleháme tuhý sníh z bílků. Dále si nachystáme drobenku: Studené máslo nakrájíme na malé kousky a dáme do misky. Na něj nasypeme mouku a cukr a rychle prsty prohněteme, až vznikne sypká směs. Až nám těsto vykyne, přeneseme jej na plech vyložený pečícím papírem a zapneme si troubu na 180 stupňů. Těsto začneme prsty roztahovat až do okrajů. Namáčíme si přitom prsty do vlažné vody, aby se nám na ně nelepilo těsto. Na těsto rozetřeme tvarohovou nápň, poklademe rybíz a rozprostřeme drobenku, Vložíme koláč do trouby a pečeme přibližně 40 minut.
Fotky receptu Kynutý rybízový koláč s drobenkou:
Fotky vložil: teniska,Ježíšek,Natural,uschi3,meluzína