Postup přípravy receptu Školní zeleninová svačinka:
Kuskus dáme do větší misky a zalijeme asi 200 ml vroucí vody. Přiklopíme pokličkou a necháme přibližně deset minut nabobtnat.
Mladou salátovou okurku omyjeme a nakrájíme i se slupkou na kostičky. Pokud máme větší nebo starší okurku, která má silnější slupku, raději ji okrájíme. Žlutou a červenou papriku očistíme, zbavíme semen a každou zvlášť nakrájíme na malé kostičky. Mrkev důkladně očistíme, oškrábeme a nastrouháme nahrubo. Pokud chceme, aby byla křehká, dáme ji na chvilku do studené vody. Připravenou zeleninu střídavě vrstvíme do skleniček, společně s nabobtnalým a vychladlým kuskusem.
Bílý jogurt promícháme s jednou lžící smetany a ochutíme vegetou nebo zelenými bylinkami (například petrželkou).